Actief natuurfeestje bij Natuurmonumenten

Ben je jarig  zoek je een avontuurlijke plek om je kinderfeestje te vieren? Kom dan naar Bezoekerscentrum De Wieden. Natuurmonumenten heeft hier kinderfeestjes voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Alle feestjes zijn lekker buiten.

Kabouterfeestje (4-6 jaar, alle seizoenen)

Als er een jarige in de buurt is, begint de neus van kabouter Wiedewijde te kriebelen en weet hij dat het tijd is voor een feestje! Met een kaboutermuts op ga je buiten opdrachtjes doen. In de rugzak die je meeneemt, zit alles wat je nodig hebt.

Boswachter bootcampfeestje (6-8 jaar, alle seizoenen)

Avontuurlijke opdrachten rond het bezoekerscentrum en het vlonderpad. Met een stoere tas ga je op stap en doe je allerlei proefjes, zodat je kunt testen of je een echte boswachter bent. Zo check je hoe fit je bent, werk je aan je camouflagetechniek en sluip je op blote voeten door de natuur. En check je of je vuur kunt maken.

Waterpretfeestje (7-12 jaar, mei – september)

De sloten bij het bezoekerscentrum zitten vol met waterplanten en waterbeestjes. Ga maar eens op je buik liggen en kijk in het water. Met een schepnet kun je proberen de beestjes te vangen. Voor al je vrienden en vriendinnen is er een schepnet. In de kist die je meekrijgt zitten allerlei spulletjes die je daarbij kunt gebruiken: loeppotjes, zoekkaarten, witte bakken en een handleiding voor de begeleiders.

Boswachter Bartfeestje (8-10 jaar, alle seizoenen)

Tijdens dit feestje ontdek je wat een boswachter doet. Bijvoorbeeld zoeken naar dierensporen en met een verrekijker dieren spotten. Er zijn negen opdrachten. Bij elke opdracht zit een codevraag. Ontdek jij welke verborgen boodschap de codeletters vormen?

Informatie voor ouders:

  • Wij raden je aan op tijd telefonisch te reserveren.
  • Feestjes kunnen op woensdag of zaterdag gevierd worden en van april t/m oktober ook op vrijdag; in de schoolvakanties (regio Noord) zijn er geen feestjes, vanwege andere kinderactiviteiten.
  • Starttijden in overleg met de balie van het bezoekerscentrum. Houd rekening met de aangepaste openingstijden in de winter.
  • Per kinderfeestje is er ruimte voor maximaal 10 kinderen.
  • Kosten: € 7,- per kind voor leden van Natuurmonumenten en € 10,- per kind voor niet-leden.
  • De programma’s duren ongeveer anderhalf uur tot twee uur.
  • De ontvangst en uitleg wordt gedaan door een medewerker van Natuurmonumenten; de ouder(s)/verzorger(s) begeleiden de natuurtocht.
  • Er is een cadeautje voor de jarige.
  • Bij terugkomst in het bezoekerscentrum krijgen de kinderen een glas limonade.
  • Stevige schoenen of laarzen en kleren aan die vies mogen worden. Bij warm en windstil weer kunnen er veel muggen zijn.
Naam van organisatie
Bezoekerscentrum De Wieden - Natuurmonumenten
Regio
Overijssel
Adres
Beulakerpad 1
8326 AH Sint Jansklooster
Telefoonnummer
0527 - 205660
Emailadres
bcdewieden@natuurmonumenten.nl
Website →

Meer activiteiten in de categorie natuurfeestje

alle activiteiten in deze categorie ›