Slot Loevestein

<?php the_title(); ?>

Een stoere vesting, robuust middeleeuws kasteel en prachtige natuur eromheen: kinderen kunnen lekker hun gang gaan in en om Slot Loevestein!

Er is van alles te doen. In het kasteel kun je luisteren naar korte verhalen of een rondleiding krijgen. Je kunt ook verkleed met een gids de kinderrondleiding doen, of zelf de middeleeuwen gaan verkennen met de Reiskoffer. Natuurlijk kun je ook gewoon het kasteel bezoeken: via touchscreens laat je de middeleeuwse bewoners zelf aan het woord.

Ook buiten het kasteel is genoeg te doen. Je kunt ‘Speuren naar sporen van vroeger’ met de speurtocht die door de vesting is uitgezet. Die gaat over de wallen, door het straatje, naar de Kruittoren, de soldatenhuisjes en door de tentoonstelling ‘Opgegraven!’. Daar zie je veel dingen die vroegere bewoners hebben achtergelaten. Zijn alle vragen goed beantwoord, dan heb je een woord bij elkaar gepuzzeld. De middeleeuwse Henric & Hadewijch helpen daar een handje bij…

Ben je meer een natuurvriend? Ook in het natuurgebied rond Loevestein kun je ‘Speuren naar Sporen’, maar dan van de dieren en planten die er leven. Voor de echt stoere kids is er een spannende GPS Geuzentocht rondom het kasteel. Wat ga jij doen?

Sommige activiteiten kun je niet dagelijks doen, maar alleen op reservering. Ook kunnen er andere tijden en prijzen gelden.

Naam van organisatie
Slot Loevestein
Regio
Gelderland
Adres
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
Telefoonnummer
0183 - 447171

Meer activiteiten in de categorie museum

alle activiteiten in deze categorie ›