Knutselen

Cristallo Mozaiekplezier

Knutselen is altijd leuk voor kinderen. Leuk om het knutselen zelf, maar nog leuker is het als je er iets aan over houdt waar je wat aan hebt. Bijvoorbeeld waar je mee kan spelen. Hieronder wat ideetjes ….

Voor nog meer knutselideetjes hier een aantal sites.


Kindermozaïek bij Cristallo

Een hit onder de creatieve kinderfeestjes thuis: kindermozaïek! Alle kinderen maken hun eigen creatie, bijvoorbeeld een spiegel en/of fotolijstjes. Spiegelpakketjes zijn er in vele kleurstellingen te verkrijgen. Liefhebbers kunnen bij Cristallo Mozaïekplezier ook terecht voor leuke schelpenspiegels: een verzameling van verschillende grotere en kleinere schelpen in meerdere soorten, maten, vormen en kleuren. Alles in de juiste verhouding om een prachtig eindresultaat te verkrijgen. Alles wordt geleverd als compleet, gebruiksvriendelijk knutselpakket. Makkelijk geregeld en handig tijdens het kinderfeest! Kijk voor alle info over deze topper op de site!

De Mozaïekbox

De mozaïekbox is een betaalbaar starterspakket met mozaïekmaterialen voor kinderen vanaf 6 jaar. Hierbij kunnen eventueel losse mozaïek-ondergronden bij besteld worden. De mozaïekbox is verkrijgbaar in 6 verschillende kleurcombinaties en kan gebruikt worden als mozaïekmateriaal bij creatieve kinderfeestjes. De mozaïekbox leent zich tevens erg goed als creatief cadeau voor de jarige!

Knikkerspel

Nodig: een deksel van een schoenendoos, een leeg yoghurtpotje, schaar en lijm, een knikker .  Knip in de onderkant van het yoghurtpotje een ronde opening – een poortje – , die iets groter is dan je knikker. Lijm het yoghurtpotje in de schoenendeksel. Als de lijm gedroogd is kan het spel beginnen!De bedoeling is de knikker in het potje te krijgen. Je kan dit om meerder manieren doen: Hou de deksel vast en beweeg de deksel heen en weer en probeer zo de knikker erin te krijgen. Of: blaas de knikker erin door door een rietje te blazen of door gewoon met je mond te blazen. Je kan het ook moeilijker maken door met 2 potjes en 2 knikkers te werken.

T-shirts verven

Nodig: witte T-shirts (kan je heel goedkoop kopen), textielstiften.
Laat ieder kind zijn eigen T-shirt versieren. Het is handig het T-shirt glad te maken tijdens het tekenen door er een stuk karton in te schuiven. Dan kan het getekende ook niet op de achterkant van het shirt komen. Als een kind klaar is even eroverheen strijken zodat het gefixeerd wordt en klaar is het T-shirt.

Blaasvoetbal

Nodig: kartonnen doos, schaar, snijmes, plakband of lijm, eventueel verf of stiften, ping-pong balletje, 2 rietjes.
Snij de doos op 10 – 15 cm af (dit mag alleen een volwassene doen). Maak langs de 2 kanten een uitsnijding voor de goals. Snij een stukje karton ter hoogte van de goals, vouw ze in een U-vorm en plak ze tegen de goals aan met lijm of met plakband. Maak er verder een ‘voetbalveld’ van, door de bodem groen te maken (met verf of met stiften), in het midden een zwarte lijn te trekken met een cirkel. Het spel: iedere speler moet proberen het balletjes naar het goal van de tegenspeler in het doel te blazen, door het rietje.

Fotolijstjes versieren

Nodig: voor ieder kind een fotolijstje (bij Ikea te koop voor 1 euro per stuk). Je kan ze ook zelf maken van karton, (goud)verf en kwast, allerlei versiersels (Stickertjes (van papier of rubberfoam), glitters, mozaïekjes, veertjes enz). Laat ieder kind het lijstje op zijn/haar eigen manier versieren. Natuurlijk komt er later een foto in.

Maskers maken

Nodig: papieren bordjes, gekleurd papier (voor de oren) versierspul: plakkertjes, verf, stiften/kleurpotloden, glitter gekleurd papier enz, nietmachine, schaar, lijm enz., elastiek.
Maak van te voren 2 gaten op de plek waar de ogen moeten komen. Eventueel kan je ook de oren al voortekenen op gekleurd papier.  Vervolgens mogen de kinderen zelf hun gang gaan met hoe ze het masker  willen maken. Niet als het klaar is aan de achterkant een stuk elastiek vast van de ene zijkant naar de andere zijkant. Daarna kunnen ze er natuurlijk lekker mee spelen.

Sieraden maken

Welke meisje vindt het niet leuk om haar eigen sieraad te maken. In de hobbywinkel kan je allerlei kralen en toebehoren kopen en dan kan elk kind haar eigen creatie maken. En natuurlijk mee naar huis nemen.

Er zijn helaas geen activiteiten die voldoen aan je criteria. Probeer eens te zoeken met minder filters.