Ervaringen ouders

Hier vindt u de praktijkverhalen van ouders bij hun kinderfeestje. Leuk om te lezen! Praktijkverhalen kunnen vaak waardevolle tips opleveren voor ouders die hun feestje nog voor de boeg hebben.

Als u een verhaal of een tip wil toevoegen mail dan de webmaster. Zij zal het verhaal erbij zetten. U kunt mailen naar: info@kinderfeestjessite.nl

Prinsessenfeestje

Mijn dochter Sanne werd pas 5 jaar. Zij wilde graag een prinsessenfeestje. Zij is gek op prinsesje worden; ze loopt thuis liefst de hele dag in haar prinsessenjurk. Ik had de hele kamer versierd met hartjesballonnen en om de stoelen grote roze strikken van roze tule gedaan. De tafel had ik met allemaal roze spullen gedekt (bordjes, bekers, place-mats, servetten enz.). De kinderen mochten hun cadeau verstoppen toen ze binnenkwamen en Sanne mocht het gaan zoeken. Dat vonden ze erg spannend. Daarna mochten ze allemaal prinses worden (de meeste kinderen hadden hun prinsessenjurk zelf al aangedaan en ik had er nog een paar liggen). Ieder kind mocht haar eigen kroontje maken en daarna opdoen. Toverstokjes had ik gekocht voor iedereen. Met een speurtocht door het huis mochten ze hun cadeautjes zoeken wat ze mee mochten nemen naar huis. En natuurlijk poffertjes eten! Mijn dochter heeft het nog steeds over haar prinsessenfeestje!

Ridderfeestje

Toen mijn zoontje Maurits 5 werd hebben we een ridderfeestje gehouden. Voor alle kinderen had ik een hele simpele cape gemaakt: een vierkante lap stof aan de bovenkant inrimpelen. Klaar! Ze hebben zelf hun eigen zwaard geknutseld van karton. Dat mochten ze natuurlijk mee naar huis nemen. We hebben een gevechtstoernooi gehouden met de zwaarden en degene die gewonnen had werd tot ridder geslagen. Iedereen kreeg ook nog een ridderdiploma. Dit lieten ze vol trots aan hun ouders zien toen ze opgehaald werden!

Dierenfeestje

Milou: Mijn zoontje is gek op dieren – vandaar dat we een dierenfeestje wilde houden voor hem toen hij 5 jaar werd. Ik had bij een bedrijfje dierenpakken gehuurd, zodat elk kind zich kon verkleden tot een dier. De ene werd tijger, de ander leeuw, de ander giraffe enz. Eigenlijk hoefde ik helemaal niets meer te verzinnen want ze wilden allemaal hun eigen gang gaan. Ze gingen helemaal op in hun dierenrol, vonden dit fantastisch. Ik had allerlei spelletjes voorbereid, maar daar hadden ze helemaal geen zin in. Nou ja, vooruit dan maar …  : – )

Indianenfeestje

Een indianenfeest  voor kinderen van 6 tot 8 jaar. Laat ze geschminkt op het feestje komen, koop T-shirts en laat die beschilderen. En laat pa het opperhoofd zijn van een stam. Dan moeten de indianen bij het opperhoofd een schat zien te krijgen. Laat ze daarna pannenkoeken eten.

Hoorspel maken

Zelf met de kinderen een hoorspel maken is erg leuk. Eerst moeten de kinderen zelf een verhaaltje verzinnen. Dat kunnen ze best, want ze lopen over van de fantasie. En dan geluidsmakende dingen uit het huishouden verzamelen. Korte dialogen en scènes oefenen. My First Sony erbij, en het feest is compleet. En natuurlijk weer afspelen. En weer afspelen. En weer afspelen. Etc. Leuk voor alle kinderen vanaf een jaar of vier tot een jaar of tachtig.

Zelf een film maken

Neem, huur of leen een videocamera en maak met de gastjes zelf een film. Bv. door alle kinderen zichzelf te laten voorstellen, een liedje te laten zingen, een verhaal te spelen etc. Ook heel leuk om later in de middag met de kinderen zelf te bekijken. Succes gegarandeerd én een hele leuke herinnering voor de jarige.

Themafeestjes

De meest succesvolle feestjes waren hier toch wel de themafeestjes:
– griezelfeest
– piratenfeest
– winxclubfeest
Dan is het de sport om zo goedkoop mogelijk zoveel mogelijk dingen te verzamelen in dat bepaalde thema, tot en met de etenswaren en snoeperijtjes aan toe. De Action blijkt dan een hele handige winkel. Maar ook de wibra en zeeman hebben vaak goedkope dingetjes die heel handig zijn bij themafeestjes.
Maar ook zonder thema kun je veel leuks doen, knutselen, koken/bakken of schilderen (schildersezeltjes en canvasborden zijn bij de Action ook niet duur) is hier ook altijd een succes, vooral omdat ze hun product mee naar huis kunnen nemen. In het begin, als ze nog klein zijn is drie uur lang zat. Bij de oudere kinderen duren de feestjes hier soms wel ruim acht uur.

Feestje voor meisje van 6 jaar

Ik was laatst bij een vriendin die ook druk bezig was met de voorbereidingen/brainstorm voor een feestje van haar dochter die 6 werd. Spelletjes /activiteiten die de revue passeerden waren o.a:
* chips dobbelen: als je 6 gooit moet je eerst een gekke hoed opzetten, een sjaal om en handschoenen aan. vervolgens mag je zoveel chips eten als je wil, tot de volgende 6 gooit. Schijnt erg hilarisch te zijn.
* foto-lijstje versieren: bij de Xenos van die onbewerkte lijstjes kopen, liefst een beetje breed. divers versiermateriaal inslaan: verf, veertjes, ‘juweeltjes’, kraaltjes, vilten figuurtjes etc.
* tik tik tik wie ben ik? in een kring, 1 persoon in het midden, voorover, handen voor de ogen. 1 kind uit de kring mag op zijn/haar rug tikken en dan met een gek stemmetje ‘tiktiktik wie ben ik?’ zeggen. en het kind in ’t midden moet dan dus raden wie ’t was.
* proefspelletjes: geblinddoekt een paar uiteenlopende smaken laten proeven.
* verkleden

Griezelfeest

Mijn zoon wordt 8 jaar. Het wordt  een Halloween en griezelfeest inclusief griezeldrank (slubber of te wel te dunne drillpudding), heksenjacht (speurtocht), spookjagen (spookjes van een oud laken maken) en we gaan heksenkoek eten (zelfversierde cakjes, de engste wint), geen snoephappen maar spinhappen (een snoepje met watervast papier beplakken zodat het op een spin lijkt). Natuurlijk kadootjes uitpakken en een paar leuke wedstrijdjes.

Heksen- en tovenaarsfeestje

Niet om op te scheppen of zo, maar het was ook het meest geweldige feestje ooit, de kinderen uit haar klas hebben het er nu nog wel eens over als ze hier komen spelen.
Leukste ingrediënten waren:
– verkleed komen als heks/tovenaar/draak etc.
– toverdrank brouwen (met een spookverhaal erbij dat ze binnen een tijd het drankje moesten maken omdat anders een geest zou ontsnappen): als je (rode wijn-)azijn (drakenbloed) mengt met zuiveringszout (toverpoeder) dan gaat dat enorm bruisen en spetteren, dus de basis van de drank is azijn, dan gooi je er allemaal smerige dingen bij en het laatste kindje gooit er dat zout bij (te koop bij de drogist). Ik liet ze een versje opzeggen in de trant van ‘ik ga op vakantie en neem mee’, maar dan ‘ik brouw een toverdrank met…’ en ieder kind moet dan weer meer ingrediënten opnoemen die er al ingegooid zijn. Reuzespannend, ze vonden het ook écht eng
– geblinddoekt smerige dingen proeven en raden wat het is: zoals heksenoorsmeer (mosterd), magisch poeder (poedersuiker), slijmerige spinnen/slangen (snoep in de vorm van spinnen/slangen), tenenkaas (brokkelige kaas), etc. etc.
– geblinddoekt vieze dingen voelen en raden: neprat, afwasmiddel, modder, etc. en daar vieze namen aan geven.
– tovervuur maken: als je een vuurkorfje maakt en daar koffiemelkpoeder in gooit krijg je enorme steekvlammen. Aan het eind van het feestje stuur je tien pyromaantjes naar huis
Maar we deden uiteraard nog veel meer, zoals spookverhaal vertellen in de heksenkring in een grot van camouflagenet die ik had versierd met spullen die je rond halloween kan kopen (spinnerag, nepspinnen, heksenbezems etc.)
Was absoluut het leukste feestje ook om voor te bereiden en ik ga hem ook zeker herhalen straks bij mijn zoontje.

Anubisfeestje

Mijn dochter werd 10 jaar en is helemaal weg van Anubis. Ik kon niet echt iets leuks vinden op internet dus ben zelf aan de slag gegaan.
Na de Anubistaart (chocoladetaart met het oog van twee kleuren snoeppapier) gingen we een speurtocht doen. Eerst een kralentocht (rood=linksaf, groen=rechtsaf, blauw=rechtdoor, wit=5x om het paaltje en zwart=voorzichtig oversteken), daarna een hiërogliefenraadsel naar pauzepunt. Daar kregen ze in deeltjes een fototocht en na het geheimschrift ontcijferen kwamen de kinderen weer thuis. Daar werd het Anubisspel gespeeld (welke de tweede groep vooraf had gedaan).
Na de friet en snacks gingen ze gewapend met een Anubisschrift (ipv snoep) lachend naar huis.
Weken naderhand werd mijn dochter aangesproken, of haar moeder geholpen kon worden om ook zo’n feestje te geven, want ik natuurlijk gedaan heb, in een iets aangepastere vorm.

Spidermanfeestje

Vanmiddag heeft onze zoon zijn kinderpartijtje gehouden. We zijn begonnen met het versieren van cakejes. Daarna heb ik uitgelegd wat de bedoeling was van het feestje. Spiderman had mij namelijk gisteravond gebeld met de mededeling dat zijn spinnenweb gestolen was en dat hij hoopte dat de kinderen hem konden helpen met het terugvinden. De kinderen kregen als opdracht om aan alle spelletjes goed mee te doen en daarmee cijfers te winnen van een code. Met de complete code konden we dan het spinnenweb terug vinden. Iedereen deed vol enthousiasme mee aan het watervoetbal, balgooien, snoephappen, de sponsrace, het aardappellopen, snoepmemorie etc. En bij elk spel wonnen ze een nieuw cijfer van de code. Tijdens het laatste spel heeft mijn man op een afgesproken plek een doos verstopt waar voor iedereen een pakje inzat. Natuurlijk hadden de kinderen dat niet in de gaten. Na het laatste spel hebben we de code in de GPS ingevoerd en zijn we opzoek gegaan naar het gestolen spinnenweb. Gelukkig hadden ze het vrij snel gevonden en was iedereen blij met het cadeautje wat ze als beloning kregen. Al met al een super geslaagd kinderfeestje!

Piratenfeestje

Onze zoon heeft zijn piratenfeestje gevierd, gewoon thuis. We begonnen met het uitpakken van de cadeautjes, ik had allemaal enveloppen opgehangen met daarin een briefje wie er een cadeautje aan de jarige mocht geven. Ze zijn allebei goed verwend!
Daarna was het etenstijd, papa had heerlijke frietjes gebakken met frikandelletjes en kipnuggets. Het smaakte heerlijk…
Na het eten vertelde ik dat een hele verdrietige piraat ergens een hele mooie schat had verstopt, maar hij wist niet meer waar, en hij was z’n schatkaart ook al kwijtgeraakt. Oh oh, wat was hij verdrietig…. Dus werden alle feestgangers omgetoverd in stoere piraten en gingen we op jacht naar de schat! Op straat aangekomen zagen we de eerste pijl die ons de weg zal wijzen naar de schat, het werd een hele speurtocht… We kwamen aan bij het huis van een vriendje en daar in de tuin lag een schat begraven in de zandbak. In de schatkist zaten echte piraten(water)pistolen en goed gevulde piratenzakjes met lekkere dingen om mee naar huis te nemen.
Maar omdat het zo warm was, hadden we de waterrups in het gras gestoken en de tuinslang erop aangesloten, dat was even lekker afkoelen… Het waterballonnen gevecht was erg leuk. We deden ook nog een sponzenrace. Nadat we van een heerlijk ijsje hadden genoten, werden we nog even afgespoeld en daarna gingen we afdrogen, aankleden en werd iedereen thuisgebracht. Het was een supergezellig feest!

Verhalenvertelfeestje

Tante Wilfrieda komt op bezoek. Na de heerlijke taart en limonade mogen de kinderen naar boven. Tante Wilfrieda heeft haar huis al netjes op orde. Ze is er klaar voor om de kinderen te ontvangen. De kinderen zijn erg jong. Er zit er zelfs een bij van net 2 jaar. Omdat tante Wilfrieda nou niet bepaald een lieverdje is, heeft ze haar hoedje, bril en rok nog maar even niet aangedaan.
Netty [de vertelster] feliciteert de jarige, maakt even een praatje met de kinderen en vertelt dat ze dadelijk tante Wilfrieda gaat spelen. Ze laat de ontbrekende attributen zien en verandert voor hun neus in de onaardige tante.
Het verhaal begint…
De pinnige tante Wilfrieda roept haar nichtje. Anna laat zich nog niet zien en tante vertelt intussen hoe goed Anna het bij haar heeft. Ze heeft helemaal niets te doen…Nou ja, alleen maar haar kamer op te ruimen. Maar dat is toch niet teveel gevraagd! En als ze dan toch bezig is, mag ze ook meteen even de kamer van tante Wilfrieda een beurt geven en de ramen lappen, de vloer schrobben, enz.
Kortom Anna doet alles in huis. Maar dat beseft tante niet!
Als Anna eindelijk komt, wordt ze door tante naar het enge bos gestuurd. Wat er dan allemaal gebeurt….?
Tja, om dat te weten moet je haar zelf maar een keertje uitnodigen. De kinderen hangen ruim 40 minuten aan haar lippen. Na afloop mag een kind onder de toverpoort komen staan. Het jongetje van 2 wil dat het pindadoppen gaat regenen. Die liggen immers toch op de grond. Want Wilfrieda eet namelijk de hele dag pinda’s!
De kinderen vinden het heerlijk om het huisje van tante op te ruimen en praten nog met Netty na.
“Ik wil dat jij ook op mijn verjaardag komt vertellen”, vertrouwt Eva haar toe. Ook de ouders zien haar graag terug. En tante Wilfrieda heeft daar gelukkig niets op tegen!

Speurtochtfeestje

Afgelopen jaar werd mijn zoon 10 jaar en had ik geen zin om veel geld uit te geven voor zijn kinderfeestje. Voor een speelparadijs, zwembad of een georganiseerd feestje ben je toch minimaal 10 euro per kind kwijt.
Nu wist ik nog van mijzelf van vroeger dat een speurtocht altijd garant stond voor een succesvol kinderfeestje. Ik heb de fiets gepakt, pen en papier meegenomen en ben gaan fietsen. Elk punt van de route heb ik genoteerd, tussendoor vragen verzonnen en ze langs een paar speeltuinen laten lopen. Bij kennissen die er in de buurt woonden heb ik gevraagd of ik op de ochtend van de dag van het feestje chips en/of drinken in hun voortuin mocht neerzetten, bij de ijsboer heb ik voor alle kids een ijsje vooruit betaald en bij de plaatselijke biljartclub (waar mijn vader die middag toevallig achter de bar stond) heb ik gevraagd of ze de kinderen die middag een glas frisdrank wilden geven. Ook nog langs de brandweer gegaan om te vragen of ze een rondleiding door de kazerne wilden doen. Helaas waren die die middag niet beschikbaar maar de dame achter de balie werkte heel vriendelijk mee door een paar vragen te verzinnen die de kinderen van buitenaf konden beantwoorden.
Alles en iedereen werkte mee en na 1½ uur stond mijn speurtocht op papier. Thuis alles uitgewerkt, de speurtocht een aantal keer gekopiëerd en bij de Action van die dingen gekocht waar de speurtocht in geklemd kon worden. De vragen moesten toch allemaal beantwoord worden en met zo’n ding schrijft het makkelijker. (na het feestje meteen een leuk kadootje)
Op de middag van het feestje was het schitterend weer. Niet zo heel warm maar de zon werkte lekker mee. Kids kwamen binnen en ik heb ze meteen naar buiten gedirigeerd. Jongens maken toch altijd meer bende dan meisjes…
Taartjes versierd, kado’s uitgepakt dmv ballonnen stuk te prikken waarna er een kaartje met een naam uit kwam en dit kind mocht dan zijn kadootje aan de jarige geven.
Daarna de speurtocht begonnen. Ik heb ze gevraagd of ze wilden dat de ouders mee liepen of dat ze het zelf konden. Uiteraard wist ik het antwoord maar zo laat je de beslissing bij de groep en zullen ze 10x voorzichtiger zijn dan wanneer er een ouder mee loopt. Natuurlijk heb ik ze nog wel een paar keer op het hart gedrukt dat ze heeeel goed moesten uitkijken met oversteken (in de route had ik hier wel rekening mee gehouden door ze bij zebrapaden en stoplichten over te laten steken maar soms ontkom je er niet aan) en ook had ik het nog heel groot op de route gezet.
De kinderen zijn vertrokken en we hebben ze 3 (!!) uur niet gezien. Wel gebeld naar de kennissen en mijn vader zodat ik wist waar ze ongeveer liepen. Toen ze thuiskwamen raakten ze niet uitgepraat. Ze hadden de middag van hun leven gehad. Natuurlijk waren ze veel te lang in de speeltuin blijven spelen, nog even bij de kinderboerderij naar binnen geweest, bij de biljart met de stoeltjeslift gespeeld en meer van dit soort dingen die ze echt niet doen als er ouders bij zijn.
Na het patat eten (altijd pret, patat in de neus, in de oren ed) en broodjes kroket en frikandel heb ik de kinderen lopend (‘moeten we alweer lopen?’) naar huis gebracht.
Ik wil er wel bij zeggen dat, als de kinderen alleen gaan lopen, je er wel een goed gevoel bij moet hebben. Met sommige kinderen weet je van te voren al dat het niet gaat lukken. Hou hiermee rekening bij het samenstellen van de feestgroep of loop gezellig mee. Veel plezier!

Hotelfeestje

Ik heb zelf een feestje bedacht voor thuis wat erg in de smaak viel bij de meiden (7 t/m 10 jaar) (ik heb het inmiddels bij alle drie de dochters een keer gedaan!) en het kost zeer weinig. Misschien dat anderen er ook wat aan hebben!
Het huis wordt omgetoverd tot een hotel. Boven zijn er 3 slaapkamers met een kamernummer erop geplakt. Beneden is de Receptie  (kleine tafel met een bordje Receptie;  een computer (die uit staat en waar voor de nep op getikt kan worden); een blad waarop de gasten ingevuld kunnen worden en –indien aanwezig- de bel van het spel Halli Galli). Verder is er een Restaurant (eettafel die netjes is gedekt met een bordje erop Restaurant en de menukaarten) en een Keuken (de keuken met een bordje Keuken; lekker dingen op het aanrecht en de menulijst).
Verder heb je nodig:

  • 6 enveloppen met daarop:  gasten 1 & 2; gasten 3 & 4; koks; receptioniste; butler; schoonmaakster en butler. Hierin komen de omschrijvingen van hun functie zoals beschreven in de bijlage. Bij de beide gasten komt er nog nep geld in en nep spinnen bij gasten 1 %2.
  • Aanplakbiljetten voor voor het raam met daarop aanbiedingen van het hotel: zie bijlage
  • Voor de schoonmaakster: een emmer met een doekje; mot blik en veger; theedoek voor om het hoofd; en een schort
  • Voor de koks: 2 keer een schort
  • Voor de gasten: koffers en tassen met (verkleed)kleren; petjes, sieraden; etc.
  •  Voor in de keuken heb je nodig: Cola, ranja, sinaasappelsap, veel (goedkope) chocolaatjes, veel (goedkope) chips, spuitbus slagroom, taartbodempjes (of platte ronde koekjes, kwark, hagelslag, veel (goedkope) koekjes, veel (goedkope) snoepjes

De kinderen gaan nu een hotel runnen: er zijn 4 gasten; een butler; een receptioniste; 2 koks en een schoonmaakster. In de gang hangt het excelbestand uit de bijlage: elk kind kan zien welke ronde hij/zij wat is. Ze krijgen de enveloppe die bij hun rol past en laten de omschrijving niet aan anderen lezen. Dan ga je 15 minuten spelen. Vervolgens ruimt ieder kind zijn eigen spullen die bij zijn rol hoorde weer op en worden de enveloppen ingeleverd. Vervolgens begin je met ronde twee. Etc. Voor een bijlage hiervan: mail de webmaster, die je een bijlage zal toemailen.
De kinderen kregen er geen genoeg van! Iedereen wilde elke rol graag nog wel een keer spelen! Zelf bedachten ze ook veel leuke dingen bij hun rol. Stimuleer de kinderen in het begin wel een beetje om lekker gek te doen in hun rol! Bij elk feestje kwam ik steeds tijd te kort.

Bijlagen vind je hier

Wetenschapsfeestje

Omdat ik erg blij ben met de ideeën die ik heb opgedaan voor het tovenaarsfeestje bij de Kinderfeestjessite vind ik het niet meer dan fair mijn ervaring van vorig jaar te delen.
Toen mijn zoontje 5 werd hebben we een wetenschapsfeestje gegeven. De kinderen werden bij de deur opgewacht door een dwaze wetenschapper: mijn man in stofjas en feestneus/bril. Ze kregen allemaal een stofjas met naambadge en veiligheidsbril. Eerst hebben we taart gegeten en daarna hebben we diverse proefjes gedaan. Die met de statische ballon en het blikje, die met de limonade en het kaarsje en de vulkaanuitbarsting. Daarna hebben we nog dingen als snoephappen gedaan en uiteindelijk hebben we afgesloten met pannenkoeken die ze zelf mochten versieren. Alle kinderen waren er nog dagen vol volgens hun ouders.
Dit feestje kan je voor iedere leeftijd organiseren. Sterker nog, hoe ouder hoe meer mogelijkheden met de proefjes.

Bioscoopfeestje thuis

Maak een ruimte thuis vrij. Wij hadden de garage voor een deel vrijgemaakt en verduisterd. Daar hebben we de televisie met dvd speler neergezet. Voor de kinderen hebben we kussens en matrassen neergelegd.
Aan de kant stonden lekkere snackjes en wat te snoepen. Drinken mocht niet mee naar binnen
Van te voren hebben ze popcornbakjes gemaakt en toen deze klaar waren mochten ze DE ZAAL betreden! Zelf popcorn scheppen in hun eigen bakje was een succes!
Bij wat jongere kinderen zijn korte fimpjes aan te raden, zoals van Mr Bean, Tom en Jerry enz. En voor wat grotere kinderen zijn er natuurlijk de wereld aan kinderfilms!

Catwalk party

Geschikt voor meiden vanaf 8 of 9 jaar!
Voor alle meiden hadden we goedkope simpele zomerjurkjes gekocht. Dat was de basis. Met allerlei lintjes, stofjes, textielstiften en materialen mochten de meiden deze jurkjes pimpen.
Wel even helpen met naald en draad, maar dan heb je ook wat!
De ouders, broertjes en zusjes waren gevraagd om een bepaalde tijd te komen. Ze werden ontvangen met een (alcohol vrije) cocktail van sinaasappelsap met ranja en wat hapjes. Ze mochten een plekje zoeken aan de loper (oude stukken vloerbedekking vastgeplakt op de grond). Natuurlijk hadden we passende catwalk muziek en hebben ze eerst nog even de volgorde besproken voor hun opkomst.
Groots aangekondigd mochten de dames toen hun creaties op de catwalk showen. Natuurlijk mochten de jurkjes mee naar huis.

Monsterspeurtocht

Met mijn dochter van 6 en haar vrienden en vriendinnen heb ik een speurtocht gedaan met behulp van Troovie. (dit is een gratis app waarmee je heel gemakkelijk een kleine speurtocht kan uitzetten in jou buurt.) Ik heb die speurtocht uitgebreid met opdrachtjes die ze moesten doen.
We startten met het filmpje van troovie waarin de professor verteld dat hij zijn monsters kwijt is.
Vervolgens wijst de telefoon je de weg naar het eerste punt. (de telefoon of ipad is de monsterwijzer. Ik had deze aan een keycord om hun nek hangen. Ze geven de monsterwijzer door waardoor iedereen aan de beurt komt)
Aangekomen op het eerste punt was de opdracht een foto in elkaar te puzzelen met zijn allen. Op deze foto stond het volgende punt. Gewoon A4 in stukjes geknipt.
In de speeltuin was de opdracht om extra te trainen en een route over de speeltoestellen was noodzakelijk om verder te mogen.
Toen de kinderen bezig waren in het park met een ren je rot spelletje, verstopte mijn vrouw even snel 4 zakken brood met een monstersticker er op. Vervolgens werd de opdracht zoek eten voor de monsters met snavels. De volgende opdracht was natuurlijk deze monsters voeren op de kinderboerderij in ons geval.
De route vervolgde naar het huis van oma, waar in de tuin zakjes chips versiert met monsters waren verstopt. Bij oma lekker limonade gedronken en chips gegeten en vervolgens naar huis.
In de troovie app kun je allerlei opdrachten kwijt. Een monster maken met zijn allen bijvoorbeeld of leuke vragen over de jarige.
Thuis nog bingo gespeeld. Wanneer je bingo hebt mag je grabbelen in de bek van het monster. (Van een doos een open bek gemaakt en voor een habbekrats wat cadeautjes bij de Action.)
Ik had de kinderen nog geschminkt en natuurlijk hadden we monstersnoepjes.
Dat kun je natuurlijk zo gek maken als je maar wilt.
Er is ook een Troovie met een piraat.

Er zijn helaas geen activiteiten die voldoen aan je criteria. Probeer eens te zoeken met minder filters.