Cupcake feestje

De verjaardag van A. werd gevierd met 9 klasgenootjes, ze was die dag alweer 5 jaar geworden. Om 15.15 stonden de kinderen te springen voor mijn huis om die middag een cupcake feestje te komen vieren.

De hele ochtend was ik al lekker druk bezig geweest met het bakken van 40 cupcakes. Natuurlijk had ik van tevoren even geproefd of ze goed waren, ze waren verrukkelijk!

De deur ging open en de K3 muziek stond natuurlijk aan, altijd leuk voor deze leeftijd. Het hele huis was versierd met slingers en ballonnen en op de tafel stonden allemaal lekkere snoepjes klaar. Alle kinderen zochten een plek aan tafel en A. kon niet wachten om de kado’s uit te pakken. Wat limonade en snoepjes en daarna konden we beginnen!

Ieder kind kreeg 4 cupcakes om te versieren met gekleurd marsepein, disco-dip, chocolade, K3 hagelslag, smarties en gekleurde parapluutjes. Van tevoren heb ik rustig uitgelegd hoe je de marsepein mooi kunt rollen en hoe de verschillende soorten uitstekers en molds werken. Eerst de botercreme uitsmeren op het cakeje en daarna de marsepein erop. Het werd al snel opgepakt door de kinderen.

Iedereen kreeg een kleur marsepein om mee te beginnen, het ging super! Het waren net allemaal echt banketbakkers! Nadat je de 4 cakejes helemaal klaar had kreeg je een echte taartdoos om ze daar in te doen. Zo konden ze thuis bij de ouders hun eigen creaties showen.