Heksen- en tovenaarsfeestje

Niet om op te scheppen of zo, maar het was ook het meest geweldige feestje ooit. De kinderen uit haar klas hebben het er nu nog wel eens over als ze hier komen spelen.

Leukste ingrediënten waren:

  • Verkleed komen als heks/tovenaar/draak etc.
  • Toverdrank brouwen (met een spookverhaal erbij dat ze binnen een tijd het drankje moesten maken omdat anders een geest zou ontsnappen): als je (rode wijn)azijn (drakenbloed) mengt met zuiveringszout (toverpoeder) dan gaat dat enorm bruisen en spetteren. De basis van de drank is azijn, dan gooi je er allemaal smerige dingen bij en het laatste kindje gooit er dat zout bij (te koop bij de drogist). Ik liet ze een versje opzeggen in de trant van ‘ik ga op vakantie en neem mee’, maar dan ‘ik brouw een toverdrank met…’ en ieder kind moet dan weer meer ingrediënten opnoemen die er al ingegooid zijn. Reuzespannend, ze vonden het ook écht eng!
  • Geblinddoekt smerige dingen proeven en raden wat het is: zoals heksenoorsmeer (mosterd), magisch poeder (poedersuiker), slijmerige spinnen/slangen (snoep in de vorm van spinnen/slangen), tenenkaas (brokkelige kaas), etc. etc.
  • Geblinddoekt vieze dingen voelen en raden: neprat, afwasmiddel, modder, etc. en daar vieze namen aan geven.
  • Tovervuur maken: als je een vuurkorfje maakt en daar koffiemelkpoeder in gooit krijg je enorme steekvlammen. Aan het eind van het feestje stuur je tien pyromaantjes naar huis

Maar we deden uiteraard nog veel meer, zoals spookverhaal vertellen in de heksenkring in een grot van camouflagenet die ik had versierd met spullen die je rond halloween kan kopen (spinnerag, nepspinnen, heksenbezems etc.)

Was absoluut het leukste feestje ook om voor te bereiden en ik ga hem ook zeker herhalen straks bij mijn zoontje.