Monsterspeurtocht

Met mijn dochter van 6 en haar vrienden en vriendinnen heb ik een speurtocht gedaan met behulp van Troovie. Dit is een gratis app waarmee je heel gemakkelijk een kleine speurtocht kan uitzetten in jou buurt. Ik heb die speurtocht uitgebreid met opdrachtjes die ze moesten doen.

We startten met het filmpje van troovie waarin de professor vertelT dat hij zijn monsters kwijt is.Vervolgens wijst de telefoon je de weg naar het eerste punt. (de telefoon of ipad is de monsterwijzer. Ik had deze aan een keycord om hun nek hangen. Ze geven de monsterwijzer door waardoor iedereen aan de beurt komt).

De Speurtocht

Aangekomen op het eerste punt was de opdracht een foto in elkaar te puzzelen met zijn allen. Op deze foto stond het volgende punt: Gewoon A4 in stukjes geknipt.

In de speeltuin was de opdracht om extra te trainen en een route over de speeltoestellen was noodzakelijk om verder te mogen.

Toen de kinderen bezig waren in het park met een ren je rot spelletje, verstopte mijn vrouw even snel 4 zakken brood met een monstersticker er op. Vervolgens werd de opdracht: zoek eten voor de monsters met snavels.

De volgende opdracht was natuurlijk deze monsters voeren op de kinderboerderij in ons geval.

De route vervolgde naar het huis van oma, waar in de tuin zakjes chips versiert met monsters waren verstopt. Bij oma lekker limonade gedronken en chips gegeten en vervolgens naar huis.

In de troovie app kun je allerlei opdrachten kwijt. Een monster maken met zijn allen bijvoorbeeld of leuke vragen over de jarige.

Thuis nog bingo gespeeld. Wanneer je bingo hebt mag je grabbelen in de bek van het monster. (Van een doos een open bek gemaakt en voor een habbekrats wat cadeautjes bij de Action.)

Ik had de kinderen nog geschminkt en natuurlijk hadden we monstersnoepjes. Dat kun je natuurlijk zo gek maken als je maar wilt.