Ouderwets kinderfeestje

Kinderfeestjes….. Voor sommige ouders een nachtmerrie voor de ander een heerlijke dag!

Het gaat er natuurlijk om dat je jarige zoon of dochter een heerlijk dag heeft, maar tegenwoordig hoort daar dan wel een bepaald “feestje ” bij en het liefst zo duur mogelijk. Een paar voorbeelden: karten, lasergamen, of naar een pretpark enz. Waar zijn de ouderwetse kinderfeestjes gebleven? Mam dat is niet cool en dat vinden mijn vrienden niet leuk maar saai! Dan willen ze mijn vrienden straks niet meer zijn…

Maar hoe vertel je je zoon dat er geen geld is voor uitjes zoals lasergamen met eten en als toetje nog even karten! En hoe leg je hem uit dat hun dan geen echte vrienden zijn? Geloof me ik heb het geprobeerd maar het drong niet tot hem door. Uiteindelijk werd het dus toch een gezellig feestje thuis met 4 vriendjes. Oh wat was hij zenuwachtig…!Het werd dus een “slaap” feestje met de ouderwetse spelletjes. De uitnodigingen gewoon op een a4 gemaakt met leuke plaatjes erop.. Daar waren de kids al erg enthousiast over. De kriebels maakte plaats voor fijne kriebels van was het maar al zover.

Dag zelf

De kinderen kwamen om 17:00 bij ons aan, eerst de cadeautjes verstoppen voor de jarige job en werd er koud, warm, je zit op de noordpool ojee je verbrand geroepen en daardoor vond hij de cadeautjes dus. De jarige erg blij met de cadeautjes.

De snackpan ging aan en ze hebben heerlijk gegeten met als toetje IJS met versiersel. Oke niet verantwoord maar dat hoort nu eenmaal niet op een kinderfeestje.

Spelletjes

Toen gingen we beginnen met de spelletjes.

Spel nummer 1 Ballon trappen. Ieder kind krijgt een ballon aan zijn of haar enkel gebonden en dan trappen maar. De bedoeling is dat je elkaars ballon kapot trapt en wie er als laatste overblijft met een ballon die nog heel is, is de winnaar! Dat was al een succes!

Toen gingen we snoephappen in een bak met water ook dat ging gepaard met veel gelach gespetter en gegil. Weer allemaal blijde gezichtjes.

Het derde spel was spijkerpoepen. Een touwtje om de middels van de kids en daaraan een lange spijker die je dan in de hals van een fles moet zien te krijgen. Voor sommige erg moeilijk maar uiteindelijk was het ze allemaal gelukt.

Toen nog even een spelletje Hints met zelf gemaakte kaartjes.

En als laatste het proef spelletje! Op het bord lag ketchup, mayonaise, mosterd, chocoladepoeder, boter, pesto en kruidenboter. Je kan erop doen wat je in huis hebt genoeg keuze. De een gilde nog meer dan de ander bij het proeven van de mosterd. De punten werden geteld en degene met de meeste punten mocht al eerst een cadeautje uit kiezen.

Marsmallows

De jassen gingen aan en ze gingen met een spies naar buiten om de marshmallows boven het vuurtje te houden. Dat was even lekker mmmm Smullen!

Je vertelt er een griezel verhaal bij die je zo van internet afhaalt en ze hebben plezier!

Eenmaal weer binnen allemaal even wat drinken en heerlijk op de bank ploffen voor een leuke maar spannende film. Dan komt de tijd dat ze naar bed toe moeten. Dan krijg je nu al?! maar ik ben nog niet moe. Met zijn allen op 1 kamer of in de woonkamer als je geen grote zolder of kamer hebt. En dan begint het feest pas echt lijkt wel lachen, gieren, brullen. Je kan wel een paar keer naar ze toe omdat jezelf geen oog dichtdoet maar goed dat weet je.

De volgende ochtend zijn ze weer vrij op tijd wakker maar de moeheid komt later pas als ze weer thuis zijn. Even gezellig ontbijten met elkaar met warme afbakbroodjes met ei en dan nog even na kletsen en dan spullen verzamelen en dan komen de ouders ze weer op halen. Iedereen blij en tevree en het heeft ons niet veel gekost. Dus ook als je het niet breed hebt kan je evengoed een erg leuk feestje geven en maak je de kids erg blij het kost je even tijd en geduld en weinig slaap maar dat is het allemaal waard als je het koppie van je zoon ziet glimmen.

Er is dus niks mis met ouderwetse spelletjes……