Verhalenvertelfeestje

Tante Wilfrieda komt op bezoek. Na de heerlijke taart en limonade mogen de kinderen naar boven. Tante Wilfrieda heeft haar huis al netjes op orde. Ze is er klaar voor om de kinderen te ontvangen.

De kinderen zijn erg jong. Er zit er zelfs een bij van net 2 jaar. Omdat tante Wilfrieda nou niet bepaald een lieverdje is, heeft ze haar hoedje, bril en rok nog maar even niet aangedaan.

Netty (de vertelster) feliciteert de jarige, maakt even een praatje met de kinderen en vertelt dat ze dadelijk tante Wilfrieda gaat spelen. Ze laat de ontbrekende attributen zien en verandert voor hun neus in de onaardige tante.

Het verhaal begint…

De pinnige tante Wilfrieda roept haar nichtje. Anna laat zich nog niet zien en tante vertelt intussen hoe goed Anna het bij haar heeft. Ze heeft helemaal niets te doen…Nou ja, alleen maar haar kamer op te ruimen. Maar dat is toch niet teveel gevraagd! En als ze dan toch bezig is, mag ze ook meteen even de kamer van tante Wilfrieda een beurt geven en de ramen lappen, de vloer schrobben, enz.
Kortom Anna doet alles in huis. Maar dat beseft tante niet!
Als Anna eindelijk komt, wordt ze door tante naar het enge bos gestuurd. Wat er dan allemaal gebeurt….?

Tja, om dat te weten moet je haar zelf maar een keertje uitnodigen. De kinderen hangen ruim 40 minuten aan haar lippen. Na afloop mag een kind onder de toverpoort komen staan. Het jongetje van 2 wil dat het pindadoppen gaat regenen. Die liggen immers toch op de grond. Want Wilfrieda eet namelijk de hele dag pinda’s!
De kinderen vinden het heerlijk om het huisje van tante op te ruimen en praten nog met Netty na.

“Ik wil dat jij ook op mijn verjaardag komt vertellen”, vertrouwt Eva haar toe. Ook de ouders zien haar graag terug. En tante Wilfrieda heeft daar gelukkig niets op tegen!