Cadeautjes

Van het geven van de cadeautjes aan de jarige kan je leuke spelletjes maken. Hieronder vind je er een paar.

1234567 wie mag zijn cadeautje geven?

De jarige gaat geblinddoekt in de kring en draait rond en iedereen zingt mee ‘1234567 wie mag zijn cadeautje geven’. Degene waar de jarige nu naar wijst mag zijn cadeautje geven aan de jarige.

Verstoppen

De jarige moet naar de gang en de andere kinderen verstoppen de cadeautjes. De jarige wordt weer binnen geroepen en mag de cadeautjes gaan zoeken. De vriendjes en vriendinnetjes mogen aanwijzingen geven door warm, heet, koud of ijs-koud te roepen. Het gevonden pakje mag uitgepakt worden.

Dobbelsteen gooien

De kinderen gooien om de beurt met een dobbelsteen. Wie zes gooit mag het cadeautje geven.

Verhaal vertellen

De kinderen zitten allemaal in een kring met hun pakje op schoot. De jarige zit in het midden. De volwassene vertelt een verhaal waarin alle kinderen een rol hebben. Alleen wordt de naam niet genoemd, de volwassene omschrijft hoe ze eruit zien! De jarige moet raden om wie het gaat. Is het goed, dan geeft het kind het pakje. Na het uitpakken gaat het verhaal verder.

Tik tik, wie ben ik??

De jarige zit geblinddoekt in de kring. Om de beurt word een kindje aangewezen die met verdraaide stem moet zeggen. ‘Tik, tik wie ben ik?’ Heeft de jarige het goed, mag hij/zij het cadeautje uitpakken! Zo, niet. Dan word er een nieuwe aangewezen die mag tikken!

Ballon prikken

Doe naamkaartjes  (of foto’s van de kinderen) in ballonnen en blaas ze daarna op. De jarige prikt een ballon kapot. Degene wiens naam op het kaartje staat mag hem/haar cadeautje geven om uit te pakken.