Cadeautjes uitpakken

Cadeau-spelletjes

Het is erg leuk om van het geven van de cadeautjes een spelletje te maken.

1234567 wie mag zijn cadeautje geven?

De jarige gaat geblinddoekt in de kring en draait rond en iedereen zingt mee ‘1234567 wie mag zijn cadeautje geven’. Degene waar de jarige nu naar wijst mag zijn cadeautje geven aan de jarige.

Verstoppen

De jarige moet naar de gang en de andere kinderen verstoppen de cadeautjes. De jarige wordt weer binnen geroepen en mag de cadeautjes gaan zoeken. De vriendjes en vriendinnetjes mogen aanwijzingen geven door warm, heet, koud of ijs-koud te roepen. Het gevonden pakje mag uitgepakt worden.

Wie heeft hetzelfde in handen?

Pak 2 dezelfde steentjes, knikkers, knopen, kleur briefjes of knutsels die zo klein zijn dat ze in 1 hand van een kind passen. Deel 1 van de 2  dingen uit aan de kinderen die een cadeautjes mee hebben gebracht terwijl de jarige niet kijkt. Geef de 2e exemplaren allemaal aan de jarige in een bakje of zakje. Hij/zij mag er 1 ding uit halen. Degene die hetzelfde ding in handen heeft als wat getrokken is, is aan de beurt om zijn/haar cadeautje te geven.

Dobbelsteen gooien

De kinderen gooien om de beurt met een dobbelsteen. Wie zes gooit mag het cadeautje geven.

Verhaal vertellen

De kinderen zitten allemaal in een kring met hun pakje op schoot. De jarige zit in het midden. De volwassene vertelt een verhaal waarin alle kinderen een rol hebben. Alleen wordt de naam niet genoemd, de volwassene omschrijft hoe ze eruit zien! De jarige moet raden om wie het gaat. Is het goed, dan geeft het kind het pakje. Na het uitpakken gaat het verhaal verder.

Tik tik, wie ben ik??

De jarige zit geblinddoekt in de kring. Om de beurt word een kindje aangewezen die met verdraaide stem moet zeggen. ‘Tik, tik wie ben ik?’ Heeft de jarige het goed, mag hij/zij het cadeautje uitpakken! Zo, niet. Dan word er een nieuwe aangewezen die mag tikken!

Ballon prikken

Doe naamkaartjes  (of foto’s van de kinderen) in ballonnen en blaas ze daarna op. De jarige prikt een ballon kapot. Degene wiens naam op het kaartje staat mag hem/haar cadeautje geven om uit te pakken.