Traktaties zelf maken

Bij elk feestje horen traktaties en versnaperingen. Het is natuurlijk leuk als u van uw traktatie iets bijzonders maakt. Uw kind zal er trots op zijn.

Hieronder staan een aantal ideetjes die u kunt gebruiken bij het zelf maken van uw traktaties

(Heksen)huisje

Nodig: Ontbijtkoek, Rode fruitmatjes, hartjes, smarties, Poerdersuiker.
Snij huisjes uit de ontbijtkoek. Snij met een scherp mesje vormpjes uit de huisjes en vul de gaatjes met snoep. Knip voor het dak stukjes uit een rood fruitmatje en plak die met glazuur vast. (Maak de glazuur door 2 eetlepels poedersuiker te mengen met een paar druppels water)

Spookjes

Nodig: mandarijntjes (1 voor elk kind), servetjes, elastiekje of touwtje, zwarte stift.
Vouw een servetje om een mandarijntje. Vouw het servetje dicht met een elastiekje of een touwtje. Teken oogjes en een mond op het servetje en klaar is het spookje.

Bananenbootjes

Nodig: Banaan, satéstokjes, gekleurd (dikker) papier).
Snij een banaan doormidden en leg de holle kant naar boven. Steek een satéstokje in het midden en plak een driehoek geknipt uit papier eraan vast. Dan heb een zeilbootje.

Bananenbootje

Chocoladespekjes

Nodig: Zoethout , dropveter
Knip de dropveters in stukjes van 4 cm, leg deze stukjes rond de uiteinde van het zoethoutstokje, zodat ze ongeveer anderhalve cm over het zoethout heen liggen. Draai een lange dropveter om de korte stukjes op het zoethout en maak er een knoop in.

Lekkere vingers

Nodig: Lange vingers, chocola, muisjes of hageltjes.
Doop lange vingers in gesmolten chocola, muisjes of hageltjes.