Een BMX of mountainbike kinderfeestje

Een gaaf BMX of mountainbike kinderfeestje

Wat heb ik nou aan mijn fiets hangen?

Elke ouder wilt natuurlijk zijn of haar kind een onvergetelijke verjaardag bezorgen. Veel ouders zien op tegen het organiseren van een kinderfeestje. “Welke activiteit(en) zullen we gaan doen, gaan we voor een thema, gaan we een uitstapje maken”? Ook zal er nagedacht moeten worden over wat er getrakteerd moet worden en hoe kunnen we zorg dragen voor alle kinderen op het partijtje..? Bij het zien van de bovenstaande kwesties zal u zich als ouder vast afvragen “wat haal ik me op de hals”? Toch kan het heel erg leuk en leerzaam zijn een kinderfeestje te organiseren en het hoeft allemaal niet zo lastig te zijn.

Een leuk en handig idee is het kinderfeestje ‘gewoon’ thuis te vieren. Als ouder heeft u dan zelf de regie in handen en het is in de meeste gevallen ook nog eens de meest goedkope versie van een partijtje. Er zijn zoveel verschillende feestjes te organiseren, maar wat alle kinderen eigenlijk wel leuk vinden is actief bezig zijn. Denk hierbij aan feestjes in de tuin, themafeestjes of kookfeestjes. Veel kinderfeestjes worden buitenshuis gevierd. Gezien de ruimte en mogelijkheden is dit een gemakkelijke optie. Echter zijn er zoveel verschillende opties dat het voor veel ouders een lastige keuze is.

Een gaaf kinderfeestje

Wilt u een gaaf en uniek kinderfeestje organiseren? Organiseer dan een BMX of een Mountainbike kinderfeestje. Hoe kunnen de kinderen zich beter uitleven dan een paar uur BMX rijden, dirtjumpen of een pumptrack afleggen. Bij een BMX kinderfeestje zullen de kinderen onder begeleiding spelende wijs leren BMX te rijden, te mountainbiken of te dirtjumpen. Op een pumptrackbaan, een mini BMX parcours, kunnen de kinderen wedstrijdjes doen door over de bulten en bochten van het parcour te racen.

Voor de sportieve kinderen is een mountainbike kinderfeestje een verzekerd succes. Na een korte uitleg over de fiets, de techniek en de route kunnen de kinderen aan de slag. Behendingheidsoefeningen in de vorm van schakelen, remmen, bochten, balans, rijden over kleine heuveltjes en bruggetjes en misschien wel over een echt mountainbike parcours, ze zullen het prachtig vinden.

Safety first

Bij zowel BMX als bij mountainbiken gaat de veiligheid voorop, buiten een goede sportuitrusting is een helm dragen aan te raden. Wanneer er wedstrijden worden gefietst is een helm dragen verplicht. Het dragen van een helm kan bij kinderen en ouderen hoofdletsel voorkomen. Als het hoofd na een val in contact komt met de ondergrond, vermindert een valhelm de gevolgen. Deze verdeelt de klap over een groter oppervlakte, helaas is het geen garantie dat het een hoofdletsel voorkomt in alle omstandigheden. Klik hier voor een overzicht van helmen, zodat ook u de veiligheid van uw kind en uwzelf voorop stelt.

Naam van organisatie
Bikester
Regio
Landelijk
Website →

Meer activiteiten in de categorie sportief kinderfeestje

alle activiteiten in deze categorie ›