Prinsessenfeestje

Welke meisje houdt er niet van om prinses te worden? Prinsessenfeestjes zijn de populairste themafeestjes voor meisjes van 5 – 7 jaar.

Uitnodiging

Een uitnodiging in de vorm van een kroontje, wat je je kind laat versieren met stickertjes of door het te kleuren. Aan de achterkant zet je de tekst: “Hoogedelgeboren Vrouwe, prinses ……. heeft de eer U weledele uit te nodigen voor het bal ter ere van haar verjaardag op haar Paleis …..”

Versiering / inrichting

Knip samen met je dochter van roze papier slingers in de vorm van een kroontje en hang die overal op, of gebruik roze hartjesballonnen. Van de voordeur tot de stoel van de jarige. Ook kan je grote strikken maken van roze tule. Maak een troon van een kinderstoeltje door aan de bovenkant een kroontje van karton eraan vast te maken. Hier komt de jarige op te zitten. Op de tafel kan je een roze tafelkleed leggen. Je kan je glazen op een voetje voorzien van een roze suikerrandje.

Aankleding kinderen

Het leukste is als alle kinderen een prinsessenjurk aan kunnen krijgen. Veel kinderen hebben thuis een eigen prinsessenjurk, die ze mee kunnen nemen naar het feestje. Voor de kinderen die geen jurk hebben kan je van een roze lap stof in het midden een gat knippen waar het hoofd doorheen kan. Verder kan je kroontjes en toverstafjes overal kopen voor weinig geld of misschien ook zelf maken.

Programma

De jarige mag natuurlijk op de troon zitten als ze haar cadeautjes uitpakt. De kinderen mogen hun cadeautje als een sierlijke prinses aan de jarige overhandigen.
De kinderen kunnen een kroontje van karton maken, of een schilderijtje laten versieren, waar de foto van haarzelf in geplakt kan worden.

Mee naar huis

Ze kunnen hun gemaakte kroontje of fotolijstje meenemen.

Er zijn helaas geen activiteiten die voldoen aan je criteria. Probeer eens te zoeken met minder filters.