Knutselideeën voor je creatief feestje thuis

Cristallo Mozaiekplezier

 

Kinderen houden van knutselen. Knutselen op je creatieve kinderfeestje thuis is zodoende erg leuk!

Hieronder wat ideetjes over wat je zoal thuis zou kunnen gaan knutselen…..

Je kan ook iemand bij je thuis vragen om je kinderfeestje thuis te begeleiden.


Kindermozaïek bij Cristallo

Een hit onder de creatieve kinderfeestjes thuis: kindermozaïek! Alle kinderen maken hun eigen creatie, bijvoorbeeld een spiegel en/of fotolijstjes. Spiegelpakketjes zijn er in vele kleurstellingen te verkrijgen. Liefhebbers kunnen bij Cristallo Mozaïekplezier ook terecht voor leuke schelpenspiegels: een verzameling van verschillende grotere en kleinere schelpen in meerdere soorten, maten, vormen en kleuren. Alles in de juiste verhouding om een prachtig eindresultaat te verkrijgen. Alles wordt geleverd als compleet, gebruiksvriendelijk knutselpakket. Makkelijk geregeld en handig tijdens het kinderfeest! Kijk voor alle info over deze topper op de site!

Knikkerspel

Nodig: een deksel van een schoenendoos, een leeg yoghurtpotje, schaar en lijm, een knikker .  Knip in de onderkant van het yoghurtpotje een ronde opening – een poortje – , die iets groter is dan je knikker. Lijm het yoghurtpotje in de schoenendeksel. Als de lijm gedroogd is kan het spel beginnen!De bedoeling is de knikker in het potje te krijgen. Je kan dit om meerder manieren doen: Hou de deksel vast en beweeg de deksel heen en weer en probeer zo de knikker erin te krijgen. Of: blaas de knikker erin door door een rietje te blazen of door gewoon met je mond te blazen. Je kan het ook moeilijker maken door met 2 potjes en 2 knikkers te werken.

T-shirts verven

Nodig: witte T-shirts (kan je heel goedkoop kopen), textielstiften.
Laat ieder kind zijn eigen T-shirt versieren. Het is handig het T-shirt glad te maken tijdens het tekenen door er een stuk karton in te schuiven. Dan kan het getekende ook niet op de achterkant van het shirt komen. Als een kind klaar is even eroverheen strijken zodat het gefixeerd wordt en klaar is het T-shirt.

Blaasvoetbal

Nodig: kartonnen doos, schaar, snijmes, plakband of lijm, eventueel verf of stiften, ping-pong balletje, 2 rietjes.
Snij de doos op 10 – 15 cm af (dit mag alleen een volwassene doen). Maak langs de 2 kanten een uitsnijding voor de goals. Snij een stukje karton ter hoogte van de goals, vouw ze in een U-vorm en plak ze tegen de goals aan met lijm of met plakband. Maak er verder een ‘voetbalveld’ van, door de bodem groen te maken (met verf of met stiften), in het midden een zwarte lijn te trekken met een cirkel. Het spel: iedere speler moet proberen het balletjes naar het goal van de tegenspeler in het doel te blazen, door het rietje.

Fotolijstjes versieren

Nodig: voor ieder kind een fotolijstje (bij Ikea te koop voor 1 euro per stuk). Je kan ze ook zelf maken van karton, (goud)verf en kwast, allerlei versiersels (Stickertjes (van papier of rubberfoam), glitters, mozaïekjes, veertjes enz). Laat ieder kind het lijstje op zijn/haar eigen manier versieren. Natuurlijk komt er later een foto in.

Maskers maken

Nodig: papieren bordjes, gekleurd papier (voor de oren) versierspul: plakkertjes, verf, stiften/kleurpotloden, glitter gekleurd papier enz, nietmachine, schaar, lijm enz., elastiek.
Maak van te voren 2 gaten op de plek waar de ogen moeten komen. Eventueel kan je ook de oren al voortekenen op gekleurd papier.  Vervolgens mogen de kinderen zelf hun gang gaan met hoe ze het masker  willen maken. Niet als het klaar is aan de achterkant een stuk elastiek vast van de ene zijkant naar de andere zijkant. Daarna kunnen ze er natuurlijk lekker mee spelen.

Sieraden maken

Welke meisje vindt het niet leuk om haar eigen sieraad te maken. In de hobbywinkel kan je allerlei kralen en toebehoren kopen en dan kan elk kind haar eigen creatie maken. En natuurlijk mee naar huis nemen.

Vangvis maken

Teken visjes op een stuk karton en knip ze uit. Beschilder ze in verschillende kleuren en laat drogen. Plak langs de achterzijde van elke vis een paperclip maar zodanig dat één boogje recht komt te staan. Aan de rietjes of stokjes bevestig je nu de stukjes koord. Nu nog aan elk koordje een paperclip die je open zet zodanig dat het een haakje vormt en je kan beginnen spelen.
Het spel: Vang zoveel mogelijk visjes. Variatiemogelijkheid: geef bij het maken van het spel de visjes grote en kleine haakjes en ken je aan de visjes met de kleine haakjes meer punten toe.

Knikker-sjoelbak

Zaag een houten plaat in de gewenste lengte (bv 60 x 20 cm). Zaag 2 fijne latjes van dezelfde lengte. Spijker de latjes op de plaat.
Meet nu langs één zijde van je plaat de breedte (van fijn latje tot fijn latje).
Zaag nog een latje van de breedtemaat en spijker vast op de plaat.
De vakjes voor de punten: zaag 2 latjes van 10 cm voor de onderverdeling van de punten. Zaag de dwarslatjes waar de knikkers moeten doorrollen op de juiste maat.
De opening voor de 5 punten moet net iets breder zijn dan je knikker en de opening voor de 3 punten iets breder en de opening voor 1 punt het breedst.
Voorraan je bord teken je nog een lijn waarachter de knikkers moeten starten.
Het spel:
Het spel is een variant op de alom gekende “sjoelbak”. Van achter de lijn laat je knikkers rollen en probeer je zoveel mogelijk punten te behalen.

 

Er zijn helaas geen activiteiten die voldoen aan je criteria. Probeer eens te zoeken met minder filters.