Professor feestje bij Chemistry4Fun

Ben jij bijna jarig en wil je je vriendjes en vriendinnetjes een knal feest geven? Vraag dan je ouders of ze een Professor feestje organiseren.

Jullie woonkamer wordt omgetoverd in een echt laboratorium waarin jullie zelf aan de slag gaan met leuke en spannende proefjes. Net als in een echt laboratorium krijgen jullie een labjas aan en een veiligheidsbril op. Zo gaan jullie onderzoeken je zelf een lava-lamp kunnen maken, een onzichtbare brandblusser; van kleur veranderende heksenbrouwsels en natuurlijk echt chemistry4fun slime !!!!!! Na afloop krijgen jullie een diploma en proef-beschrijvingen mee naar huis. Zodat je ook thuis je ouders kunt laten zien wat jullie geleerd hebben.

Wij verhuren alle materialen (labjassen; brillen; laboratorium benodigdheden; etc) inclusief een draaiboek waarin alle proeven duidelijk in staan uitgelegd. Met deze materialen en het draaiboek is het voor ouders eenvoudig om zelf een kinderchemie workshop te organiseren.

Het feestje kan heel goed gegeven worden in een huiskamer, keuken of garage.  Indien het buiten lekker weer is dan kan het feestje ook goed buiten georganiseerd worden. Het feestje duurt ongeveer 2 uur.

Het professor feestje van Chemistry4Kids is een uitdagend en leerzaam kinderfeestje dat de jarige en zijn vriendjes/vriendinnetjes niet snel zullen vergeten. Al vele ouders hebben op deze manier voor hun kinderen een geslaagd kinderfeestje gegeven.

Materialen

De materialen zijn op afspraak op te halen (en weer terug te brengen) in Berghem (bij Oss). De kosten hiervoor zijn € 6 per kind met een minimum van 10 kinderen. Bij het ophalen van de materialen worden de proeven kort aan de hand van het draaiboek uitgelegd. Indien u interesse hebt in het organiseren van een professor feestje, stuur dan een email naar verhuur@chemistry4fun.nl In het draaiboek zijn de volgende proeven beschreven:

  • Maken van een onzichtbare brandblusser
  • Vuurvaste ballon
  • Van kleur veranderend ‘vloeistoffen’
  • Lava lamp maken
  • Melkster maken
  • Glowsticks aan-en uit zetten (kan na afloop aan de kinderen mee gegeven worden)
  • Chemistry4fun slime maken (kan na afloop aan de kinderen mee gegeven worden)
  • Cola fontein (optioneel kan alleen buiten uitgevoerd worden)

De enige materialen die je zelf dient aan te schaffen zijn een pak melk (bij voorkeur volle); een fles sla- of zonnebloemolie; afwasmiddel en als je de proef met de cola fles wilt doen dan (afhankelijk van hoe vaak je dit experiment wilt doen) een volle cola fles en menthos snoepjes.

Alle proefjes zijn zo uitgezocht dat ze goed door kinderen van 6 tot 13 jaar uitgevoerd kunnen worden. Afhankelijk van de leeftijd kan er (met de uitleg aanwezig in het draaiboek) dieper op de achtergrond van de experimenten ingegaan worden.

Naam van organisatie
Chemistry4Fun
Regio
Gelderland
Noord-Brabant
Adres
Landbouwlaan 176
5351 MA Berghem
Telefoonnummer
06 - 19456771
Emailadres
info@chemistry4fun.nl
Website →

Meer activiteiten in de categorie techniek en wetenschap kinderfeestje

alle activiteiten in deze categorie ›