Feestje over vroeger bij Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum organiseert graag de leukste kinderfeestjes.

Elk feestje begint natuurlijk met het eten van verjaardagstaart in het museumcafé De Trechterbeker of het kenniscentrum De Horizont. Er is dan ook tijd om cadeautjes uit te pakken. Daarna volgt een activiteit.

Wandelen met Oek

Oek is zes jaar en is een kind van de hunebedbouwers. Samen met zijn hond Max beleeft hij verschillende avonturen. Wandel mee door de wereld van Oek. Onderweg lees je in het routeboekje meer over Oek. Waar hij woonde. Wat hij deed. Ook kun je nog dingen uit die tijd terugzien in het landschap. Saai? Helemaal niet, want tussendoor kun je leuke spelletjes doen, opdrachten maken en tekenen. Trek je wandelschoenen maar vast aan. De wandeling wordt op eigen gelegenheid gemaakt. De prijs is inclusief klein presentje, wandelrouteboekje en een poster van hunebedden. De route is 6 kilometer lang.
Geschikt voor kinderen tussen 6 – 10 jaar.

Speuren naar de hunebedbouwers

Een gids neemt de kinderen mee naar de wereld van de hunebedbouwers. De gids vertelt hoe de hunebedbouwers leefden, woonden en werkten. Ook bezoeken de kinderen de steentijdboerderij en het grootste hunebed van Nederland. De prijs is inclusief entree museum, een klein presentje en een poster van hunebedden.
Geschikt voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Creatieve workshop

zoals “Maak je eigen natuurtempel”, stenen versieren, ronde oervormen in klei, een steen in je zak, een geluksbuidel maken.

Praktische info

Na een leuke ochtend of middag gaan de kinderen naar huis met een klein presentje. Het kinderfeestje is inclusief frisdrank en taart.
De prijs gaat uit van minimaal 6 kinderen/begeleiders. Per 5 kinderen is minimaal 1 begeleider noodzakelijk.

Naam van organisatie
Hunebedcentrum
Regio
Drenthe
Adres
Bronnegerstraat 12
9531 TG Borger
Telefoonnummer
0599 - 236374
Website →

Meer activiteiten in de categorie museum kinderfeestje

alle activiteiten in deze categorie ›