Letterfeestje in Drukkerijmuseum

<?php the_title(); ?>

Speurneuzen (dinsdagmiddag t/m zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur). Ben je tussen de 10 en 15 jaar, dan kun je, onder begeleiding van een volwassene, tijdens een speurtocht zelf het museum gaan verkennen. Gedurende de speurtocht kom je in alle hoeken en gaten en leer je veel over de ontwikkeling van het schrift, van heel vroeger tot nu. Natuurlijk kom je ook langs de papierton, oude letterkasten, letterzetmachines en de grote drukpersen. Het is leuk als die grote persen aan ’t werk zijn. Je ziet precies hoe de letters op het papier worden gedrukt. Na afloop ontvang je een echt diploma.

Kinderfeestje op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Leeftijd vanaf 7 jaar. Kinderfeest alleen op afspraak. Wil je eens een apart feestje of een verjaardag die helemaal anders is dan anders? Dan hebben we goed nieuws: in het museum is het allemaal mogelijk! Met je vriendjes en vriendinnetjes krijg je een spannende rondleiding waarbij je ook zelf aan de slag kunt. Je gaat o.a. papierscheppen en letters afdrukken. Tussendoor krijg je een traktatie van fris en chips. De jarige wordt natuurlijk helemaal in het zonnetje gezet!
Prijzen voor het museumkinderfeest:
Per kind, incl. zakje chips en frisdrank, € 6,00
Per volwassen begeleider, incl. een kop koffie of thee, € 3,50
Tijdsduur van het feest is ongeveer twee uur en na afloop ontvang je een echt diploma.

De Kinderdrukkerij op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Dit kinderfeest is ook alleen op afspraak. Kinderen kunnen nu daadwerkelijk met drukwerk aan de gang. Onder bekwame begeleiding kunnen ze, afhankelijk van hun leeftijd, een aantal grafische technieken beoefenen. Ook krijg je tussendoor een traktatie van fris en chips. De jarige wordt helemaal in het zonnetje gezet!
Kinderdrukkerij I . Leeftijd 7-10 jaar.
Je gaat met verschillende druktechnieken aan het werk, zoals stempels,inktroller, zelf sjablonen maken en met deze je eigen kunstwerken maken. Zelf een map bedrukken waarin je de  zelfgemaakte werkjes mee naar huis kunt nemen.
Prijs: € 7,00 per kind, inclusief zakje chips en frisdrank. Per volwassen begeleider, inclusief een kop koffie of thee, € 3,50
Tijdsduur van het feest is ongeveer twee uur en na afloop ontvangt ieder kind een echt diploma.
Kinderdrukkerij II
Leeftijd 10-12 jaar
Je gaat een zelfgemaakte tekening overbrengen op linoleum en dan uitsnijden. Daarna maak je een afdruk op een pers. Zelf een map bedrukken waarin je de zelfgemaakte werkjes mee naar huis nemen.
Prijs: € 8,50 per kind, inclusief zakje chips en frisdrank.
Per volwassen begeleider, inclusief een kop koffie of thee, € 3,50. Tijdsduur van het feest is ongeveer twee uur en na afloop ontvangt ieder kind een echt diploma.

Naam van organisatie
Drukkerijmuseum
Regio
Drenthe
Adres
Kleine Oever 11
7941 BK Meppel
Telefoonnummer
0522 - 242565

Meer activiteiten in de categorie museum kinderfeestje

alle activiteiten in deze categorie ›