Actief natuurfeestje bij Staatsbosbeheer

Vier je spannende, actieve kinderfeestje van Staatsbosbeheer in de natuur!

Er zijn meerdere kinderfeestjes waar je uit kan kiezen. Voor ieder wat wils!

Kabouterpad Sallandse heuvelrug

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen…

Bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders een route. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen. De houten kabouter staan wijst je de weg.

Voor kinderen van 3 – 6 jaar

Website


Speelbos Sallandse Heuvelrug

In het speelbos van Staatsbosbeheer volg je de eekhoorntjes in het bos en vind je allerlei leuke dingen om te klimmen en klauteren en schommelen. Een tocht langs kuilen, geulen, hellingen, bruggen en burchten. Slinger door de bomen, kruip door de tunnels als een das. Maar ook genoeg plek om te struinen en zelf een hut te bouwen. En natuurlijk mag je ook hier in dit speelbos gewoon van de paden af.

Voor kinderen van 4 – 12 jaar

Website

Dierenvriendjespad bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Kom je ook spelen in de natuur? Samen met de Dierenvriendjes van Staatsbosbeheer ga je op ontdekkingstocht en beleef je avonturen op de Sallandse Heuvelrug. Je krijgt een spel mee met een aantal opdrachten. Zoek met de kleurenwijzer naar takjes voor een vogelnest, loop als een eend of spring als een kikker. Kwaak, kwaak!

Voor kinderen van 3 t/m 7 jaar

Website

Bossafari Sallandse Heuvelrug

Maak met je kinderen een korte ontdekkingstocht over de Sallandse Heuvelrug. Samen met de gids van Staatsbosbeheer doe je onderweg activiteiten waarbij je je zintuigen gebruikt. En met ruiken, proeven, zien en horen beleef je de natuur heel anders. Weet je wel wat voor verschillende geuren er allemaal in het bos zijn?

Voor kinderen vanaf 7 jaar

Website

 

Naam van organisatie
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug - Staatsbosbeheer
Regio
Overijssel
Adres
Grotestraat 281
7441 GS Nijverdal
Telefoonnummer
0548 - 612711
Website →

Meer activiteiten in de categorie natuurfeestje

alle activiteiten in deze categorie ›