Verjaardag in het groen bij De Helderse Vallei

Verjaardag in het groen!

Wil jij met al je vrienden en vriendinnen op pad in de natuur? Vier dan je verjaardagsfeestje bij De Helderse Vallei!

Op een unieke locatie, middenin natuurgebied De Helderse Duinen, ligt De Helderse Vallei, een bezoekerscentrum met kinderboerderij.

Programma

Er zijn diverse feestjes te boeken waarbij je ofwel een bezoek brengt aan de kinderboerderij ofwel op avontuur uitgaat in de natuur rondom het centrum.

Aan de slag op de Kinderboerderij

Ga ‘Aan de slag op de kinderboerderij’ en ontmoet, samen met een dierverzorger, alle dieren die op de kinderboerderij wonen. Je neemt een kijkje in hun stallen en steekt natuurlijk ook je handen uit de mouwen, want de stallen zien er niet altijd even netjes uit…
Natuurlijk willen de dieren ook graag een beetje aandacht en wat te eten. Als afsluiting rij je een rondje op een paard.

Volg het Vossenspoor

Wil je liever zelf op avontuur in de natuur tijdens je feestje? Op het terrein rondom het bezoekerscentrum zijn diverse natuurlijke speel- en ontdekplekken aangelegd, zoals een doolhof van wilgentenen en een stammentraject. In het centrum zijn diverse speurtochten te krijgen die je samen in en rond De Helderse Vallei kan doen en waarmee je van alles ontdekt over de natuur, zoals de speurtocht ‘Volg het vossenspoor’.

Slootbeestjesfeestje

Maak kennis met alle slootbeestjes die leven in het water rondom De Helderse Vallei! Jullie gaan met een educatief medewerker naar de sloot en gaan met een schepnet op ontdekking uit.
Wat leeft er eigenlijk allemaal in de sloot? Hierna kunnen jullie zelf verder genieten van alles wat De Helderse Vallei jullie biedt.

Valleifeestje: Blote voetenpad

Samen de omgeving verkennen op blote voeten? Ook dat kan bij De Helderse Vallei! Op het Blote Voetenpad ontdek je Den Helder, maar dan in het ‘klein’. Samen met je vrienden ga je op blote voeten door het bos Donkere Duinen, de Grijze Duinen, de Waddenzee, het boerenland, de Stelling van Den Helder en het moerassige Mariëndal en komt daar 8 ontdekkisten tegen met leuke opdrachten om de natuur te ontdekken.

Praktische info

Bij elk feestje is iets te eten en drinken en een cadeautje voor de jarige inbegrepen.

Alle feestjes duren ongeveer 1 ½ uur

Naam van organisatie
De Helderse Vallei
Regio
Noord-Holland
Adres
De Helderse Vallei 9-11
1783 DA Den Helder
Telefoonnummer
0223 - 612555
Website →

Meer activiteiten in de categorie natuurfeestje

alle activiteiten in deze categorie ›