Politie en boeven feestje

Een heel leuk en origineel voor een jongens kinderfeestje is het gevangenis – politie & boeven feestje.

Wij hebben dit feestje georganiseerd voor de zesde verjaardag van onze zoon, en iedereen praat er nu nog over, na 2 jaar, zo’n succes was het!

Uitnodiging

Ik had de uitnodiging met wat vuur een brandend effect gegeven om het nog echter te doen lijken.
Op elke genodigde stond een foto op a4 geprint met eronder: WANTED!

Beste….(naam kind)
Jij bent van harte uitgenodigd op het feestje van ….(naam jarige), dat wij vieren in de gevangenis!
De deuren van de gevangenis gaan open om 14:00 en om 18:30 wordt je weer vrijgelaten en mogen je ouders je komen halen.
Voor passende kleding en eten wordt gezorgd.
Tot dan!

De voorbereiding voor het feestje

Bij bedrijfjes hadden we een themafeestje gehuurd. Onze stationwagen zat bomvol; de spullen pasten er net in! Werkelijk waar aan alles was gedacht; We hadden spullen om ons huis werkelijk helemaal om te bouwen tot gevangenis; zwaailichten, sirenes, matjes om mee op de grond te zitten, geknoopte lakens om vanaf boven uit het raam te hangen etc etc.

Inrichting

Ik had met zwarte tape “tralies” op de ramen gemaakt.In de straat had ik posters van de genodigde kinderen gehangen met hieronder: gezocht!
Mijn man en ik hadden zelf een politie-uniform aan, want wij waren de agenten.
Op de voordeur had ik een grote plaat gehangen met daarop: INGANG GEVANGENIS BEZOEKTIJDEN VAN 18:30 TOT 19:00 (dan worden de kindjes weer opgehaald).
In de voortuin stonden rekken met gevangenispakjes, die de kindjes aandeden bij binnenkomst. Ieder kind kreeg een stoppelbaardje ook.

Programma

We begonnen de middag met het versieren van cakejes:een grote tafel vol schaaltjes snoep, cakejes en slagroom, en de kindjes konden hun gang gaan.

Het verhaal

In de themakisten die we gehuurd hadden zaten allemaal spelletjes die met boeven, politie, en gevangenis te maken hadden. Kogelwerpen, speurhondje spelen, etc.
Ik vertelde de kinderen dat er boven een gevangene zat die zometeen even wat mocht komen drinken beneden. De kindjes moesten goed op de tas met de gekregen cadeautjes letten, zodat de boef ze niet kon pikken.
Je had die gezichtjes moeten zien toen de boef werkelijk naar beneden kwam (mijn broer) in gevangenispak uiteraard.
Na een verhaaltje te hebben opgehangen gebeurde “natuurlijk” het onvermijdelijke; De boef pakte de tas met cadeautjes en ging er als een speer vandoor.
Ik had van tevoren een speurtocht uitgezet in de buurt die vanaf toen van start ging; de boef moest uiteraard gevonden worden, dat was het doel van de speurtocht. De spellen uit de themakisten hadden we meegenomen, en die deden we op verschillende plaatsen. En bij elke opdracht zagen we “stoute Arie” : de boef, weer ergens in de bosjes opduiken; wat een gegil van jewelste opleverde uiteraard!
Bij iedere opdracht tijdens de speurtocht konden de kinderen een klein prijsje winnen.
Aan het einde van een zeer spannende speurtocht vonden we uiteraard de boef en hadden we de cadeautjes weer terug, tot grote opluchting van de kinderen!

Eten

Daarna zijn we naar huis gegaan. Want tenslotte hadden we allemaal reuze trek gekregen!
En zoals het in de “gevangenis gaat” lag er een groot plastic tafelkleed op de grond, met hieromheen allemaal matjes: de boefjes aten op, en vanaf, de grond. heel het plastic tafelkleed vol met frietjes, mayonaise, frikandelletjes en kroketjes. dat was nog eens een aparte manier van eten!

Na een leuke, en vooral spannende middag werden de kindjes weer “vrijgelaten” toen de ouders arriveerden. Ze kregen als bedankje allemaal een politiewagen vol snoepjes mee, met hierop de naam van de jarige.

Terugblik

Dit feestje heeft heel veel indruk gemaakt, op zowel de ouders als de kinderen. Ik krijg er nu nog positieve reacties op van iedereen.
Qua kosten is het even duur als een feestje “buiten de deur”.
Het huren van het themafeestje is € 5,- per kind.
Daarbij kwamen dan nog wel de kosten van het versieren van de cakejes, de prijsjes voor bij de speurtocht, en de frietjes. (Alles bij elkaar nog geen tientje per kind).